Ο Κύπριος που «έδιωξε» τον Τραμπ έκλεισε συμφωνία με το Marriott

Ο Κύπριος που «έδιωξε» τον Τραμπ έκλεισε συμφωνία με το Marriott

Η κακή διαχείριση εκ μέρους του ομίλου Τραμπ οδήγησε σε μείωση των εσόδων του ξενοδοχείου

Ακούει στο όνομα Ορέστης Φιντικλής, είναι επιχειρηματίας από την Κύπρο και έγινε διάσημος στην υφήλιο τον περασμένο Μάρτιο όταν έσπασε τη συμφωνία με τον όμιλο του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και αποκαθήλωσε την επωνυμία της εταιρίας του από την πρόσοψη του ξενοδοχείου στον Παναμά σύμφωνα με την ιστοσελίδα philenews.com.

Σε λίγο καιρό από σήμερα και συγκεκριμένα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ξενοδοχείο θα μετονομαστεί σε JW Marriott, αφού ο Φιντικλής έκλεισε συμφωνία με την γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων.

Πέρυσι τον Αύγουστο υπήρξε συμφώνησε με την εταιρία που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών της Ocean Club για εξαγορά της συμμετοχής της στο ξενοδοχείο έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Όμιλος του αμερικανού προέδρου δεν αντιτάχθηκε στη συμφωνία με την προϋπόθεση ότι δεν θα άλλαζε κάτι ως προς τη δική της συμμετοχή στη διαχείριση των ξενοδοχείων. Τον Οκτώβριο όταν σε συνάντηση των μετόχων ψηφίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης.

Αυτό έγινε με αιτιολογία ότι η κακή διαχείριση εκ μέρους του ομίλου Τραμπ οδήγησε σε μείωση των εσόδων του ξενοδοχείου και σε περιορισμένες κρατήσεις. Μάλιστα ο κ. Φιντικλής ζητούσε μέσω δικαστηρίων αποζημιώσεις ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλευρά Τραμπ.
Η Ithaca Capital, η εταιρία στην οποία managing partner είναι ο Ορέστης Φιντικλής σύναψε συμφωνία με την JW Marriott για μακροχρόνια διαχείριση του ξενοδοχείου το οποίο από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μετονομαστεί σε JW Marriott Panama.

Κατά την επεισοδιακή «έξωση» του Τραμπ από το ξενοδοχείο στον Παναμά, ο Ορέστης Φιντικλής κάθισε στο πιάνο και έπαιξε το τραγούδι «Ακορντεόν» του Μάνου Λοϊζου, με έμφαση στο στίχο «Δεν θα περάσει ο φασισμός».