Μοσκοβισί: Στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο

Μοσκοβισί: Στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε τη δέσμευση της Κομισιόν να είναι στο πλευρό της χώρας μας

Το αισιόδοξο μήνυμα ότι ένα νέο και καλύτερο κεφάλαιο ξεκινά για την Ελλάδα, στέλνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί μέσω Twitter μετά τις διαδοχικές συναντήσεις του στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ότι είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς «η Ελλάδα προσβλέπει στην έναρξη ενός νέου και καλύτερου κεφάλαιου στη μακρά της ιστορία». Επεσήμανε μάλιστα, ότι «η Ελλάδα μπορεί τώρα να σταθεί στα πόδια της και διεμήνυσε, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πάντα δίπλα της».

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η επόμενη ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα και στις ελληνικές αρχές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων τους και υπογράμμισε, πως «είναι στο χέρι της Ελλάδας να γράψει το επόμενο κεφάλαιο». Επανέλαβε δε τη διαβεβαίωση, ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να υποστηρίζει την οικονομική της ανάπτυξη».

Μετά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Μοσκοβισί διαμήνυσε, ότι «ήρθε η ώρα για την Ελλάδα να ανακτήσει πλήρως τα δικαιώματά της, να ανακτήσει συμβολικά τη θέση της εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Είναι καιρός για την Ελλάδα να μην είναι πλέον το μόνιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης».