Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ σε άλλα νησιά εξετάζει τώρα η κυβέρνηση

Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ σε άλλα νησιά εξετάζει τώρα η κυβέρνηση

Τι θα ισχύσει για το μεταφορικό ισοδύναμο από το 2019

Επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ και σε άλλα νησιά φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση. Όπως είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, «η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης συνολικά του ΦΠΑ στην Ευρώπη, οπότε ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν, θα μπορούσε το καθεστώς του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ να επεκταθεί και σε άλλα νησιά».

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας χαρακτήρισε ανάσα για τα νησιά που επωμίζονται το προσφυγικό βάρος, τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και διαμήνυσε ότι αυτός θα ισχύει, όσο ισχύει η προσφυγική κρίση.

«Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, είπε, μπορεί ν’ αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του μέτρου, ωστόσο αυτό γίνεται για λόγους δημοσιονομικής τάξης».

Αναφερόμενος στο Μεταφορικό Ισοδύναμο, τόνισε ότι το μέτρο έχει ξεκινήσει για τις επιχειρήσεις και εντός της εβδομάδας ξεκινά και για τους πολίτες.

«Το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου, επισήμανε, θα επεκταθεί σε όλα τα νησιά από την 1η Ιανουαρίου του 2019».

Παράλληλα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διαμήνυσε σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύτηκε το Μακεδονικό και το προσφυγικό για να διατηρήσει το ΦΠΑ και τις συντάξεις, ότι αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να παίζουν κάποιοι.

«Προφανώς βλέπουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, που μια ζωή βρίσκονταν σ’ ένα παζάρι για να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία» είπε.