Από τις 17.00 οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού

Από τις 17.00 οι αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού

Με τη χρήση των κωδικών taxisnet, το σύστημα θα βγάζει αυτόματα το ποσό που αναλογεί σε κάθε δικαιούχο

Από τις 17.00, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, θα δέχεται η πλατφόρμα τις αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από τις ιστοσελίδες του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) (opeka.gr) και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) (idika.gr).

Κάθε δικαιούχος, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet, μπορεί να ενημερώνεται αυτόματα για το ύψος του ποσού του επιδόματος παιδιού που πιστώθηκε στο λογαριασμό του, στο πλαίσιο της σημερινής πληρωμής της Β΄ δόσης 2018, όπως και για τον τρόπο της σχετικής εκκαθάρισης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις, επαναλειτουργεί για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλαν αίτηση.

Στις 25-27 Ιουλίου, θα καταβληθεί η γ΄ δόση 2018, η οποία θα αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, στους δικαιούχους που θα έχουν εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση και θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 έως τις 20 Ιουλίου. Ακολούθως, θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται και οι επόμενες διμηνιαίες δόσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...