Επιφυλάξεις από τον βελγικό τύπο για τη συμφωνία στο Eurogroup

Επιφυλάξεις από τον βελγικό τύπο για τη συμφωνία στο Eurogroup

«Βγαίνει το "σωληνάκι", αλλά ο ασθενής είναι ακόμα αδύναμος» είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής εφημερίδας De Standaard.

«Βγαίνει το "σωληνάκι", αλλά ο ασθενής είναι ακόμα αδύναμος» είναι ο τίτλος άρθρου της βελγικής εφημερίδας De Standaard. Στο άρθρο εκφράζονται αμφιβολίες για το εάν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα στεφθεί με επιτυχία, κάνοντας λόγο για «παρακινδυνευμένο στοίχημα».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εφημερίδα Libre Belgique επικεντρώνεται στα ανάμεικτα συναισθήματα που επικρατούν μεταξύ των οικονομολόγων για τη συμφωνία, παρά το γεγονός, όπως υποστηρίζει, ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίστηκε θετική απέναντί της.

«Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει τη σελίδα της κρίσης... ή σχεδόν» είναι, τέλος, ο τίτλος δημοσιεύματος στην εφημερίδα L΄ Echo, το οποίο, αναλύοντας το περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup, σημειώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις δημοσιονομικές προσπάθειες.

Τονίζει ωστόσο ότι η συμφωνία πραγματοποιείται σε ένα σχετικά ενθαρρυντικό οικονομικό πλαίσιο για την Ελλάδα, παρόλο που ο ελληνικός πληθυσμός απέχει ακόμα πολύ από το προ κρίσης επίπεδο διαβίωσής του.