Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018

Τελευταία εβδομάδα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2018

Περίπου 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη δήλωσή τους στο Taxisnet

Στην τελευταία εβδομάδα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2018 μπαίνουμε αύριο Δευτέρα, καθώς η προθεσμία εκπνέει στις 30 Ιουνίου, με λίγο περισσότερους από τους μισούς υπόχρεους να έχουν οριστικοποιήσει την δήλωσή τους στο Taxisnet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι την Παρασκευή 22 Ιουνίου είχαν υποβάλει τις δηλώσεις του στο Taxisnet 3.557.797 φορολογούμενοι σε σύνολο περίπιυ 2,2 εκατομμυρίων υπόχρεων φυσικών και νομικών προσώπων. Δηλαδή περίπου 2,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει την δήλωσή τους, με αποτέλεσμα φοροτεχνικοί-λογιστές, αλλά και το Οικονιομκικό Επιμελητήριο Ελλάδος να ζητούν να δοθεί παράταση της προθασμίας μέχρι τα τέλη του Ιουλίου.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, από το σύνολο των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, προκύπτει οτι 1,3 εκατ. δηλώσεις είναι χρεωστικές και ο μέσος φόρος ανέρχεται στα 90 ευρώ, ενώ 470.241 δηλώσεις είναι πιστωτικές και οι φορολογούμενοι αναμένουν επιστροφή φόρου. Τέλος 1,7 εκατ δηλώσεις εβγαλαν μηδενικά εκκαθαριστικά.