Στα 2,617 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου τον Απρίλιο

Στα 2,617 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου τον Απρίλιο

Καταβλήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς πληρωμές ύψους 41,7 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών προς ιδιώτες

Στα 2,617 δισ. ευρώ περιορίστηκαν τον Απρίλιο του 2018 οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες, από 2,749 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Σύμφωνα με αυτά, τον Απρίλιο καταβλήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς πληρωμές ύψους 41,7 εκατ. ευρώ για την εξόφληση οφειλών προς ιδιώτες, ενώ 40,8 εκατ. ευρώ είχαν πληρωθεί τον Μάρτιο.

Σημειώνεται ότι τον Μάρτιο είχαν διατεθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 153 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Οικονομικών προς τους φορείς της γενικής κυβέρνησης για πληρωμές οφειλών προς ιδιώτες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο σε 741 εκατ. ευρώ, έναντι 675 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Το υπουργείο Οικονομικών διέθεσε τον Απρίλιο χρηματοδοτήσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για καταβολή εκκρεμών επιστροφών φόρων. Οι τελικές επιστροφές ανήλθαν σε 4,8 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τον Απρίλιο καταβλήθηκαν πληρωμές ύψους 70,7 εκατ. ευρώ για διευθέτηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, ενώ 66,8 εκατ. ευρώ είχαν διατεθεί τον Μάρτιο.