Παπανάτσιου: Ούτε στον ΕΝΦΙΑ υπάρχουν δράκοι τελικά

Παπανάτσιου: Ούτε στον ΕΝΦΙΑ υπάρχουν δράκοι τελικά

Για το 97% των φυσικών προσώπων το ποσό είναι μειωμένο, αμετάβλητο ή ελάχιστο, σημειώνει η υφυπουργός Οικονομικών

Για θεαματική συγκράτηση των τιμών του ΕΝΦΙΑ και για θεαματικά τελικά αποτελέσματα που δικαιώνουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, μίλησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

«Αποδείχτηκε ότι ούτε και εδώ υπάρχουν δράκοι. Τα στοιχεία για τις επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ διαψεύδουν όσους μιλούσαν για υπέρμετρες αυξήσεις σε βάρος κοινωνικών ομάδων και λαϊκών περιοχών. Για το 97% των φυσικών προσώπων το ποσό είναι μειωμένο, αμετάβλητο ή ελάχιστο και το ίδιο συμβαίνει για το 91% των νομικών προσώπων» υποστήριξε η κ. Παπανάτσιου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόσθεσε δε, ότι η χώρα είχε ήδη δεσμευτεί από το 2012 για τον ΕΝΦΙΑ και είχε ενσωματωθεί στη συμφωνία με τους δανειστές, ενώ υπογράμμισε ότι η υπουργική απόφαση, αναφέρει ρητά ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ληφθούν υπόψη μόνο για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ το 2018.

Μίλησε ακόμα για θετικές φορολογικές διατάξεις που δίνουν κίνητρα για αύξηση της απασχόλησης και συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας, με στόχο, όπως είπε, να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα.

«Ποτέ δεν μας άρεσαν τα μεγάλα λόγια. Ποτέ δεν είπαμε ότι ο δρόμος είναι εύκολος. Είχαμε όμως την ευθύνη να συνεχίσουμε στα δύσκολα και να το πάμε μέχρι τέλους. Τα μέτωπα ήταν πολλά αλλά όπως φαίνεται το τοπίο ξεκαθαρίζει. Και το στοίχημα για εμάς είναι αν θα είναι μια δίκαιη ανάπτυξη ή αν θα είναι ένα ακόμα "success story" χωρίς μέλλον» κατέληξε η κ. Παπανάτσιου.