Οι πιο «ακριβές» και οι πιο «φτηνές» ομάδες του φετινού Μουντιάλ

Οι πιο «ακριβές» και οι πιο «φτηνές» ομάδες του φετινού Μουντιάλ

Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης είναι ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ

Η πιο «ακριβή» ομάδα του φετινού Μουντιάλ είναι η Γαλλία, της οποίας οι ποδοσφαιριστές έχουν συνολική αξία η οποία εκτιμάται στα 1,41 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του διεθνούς παρατηρητηρίου ποδοσφαίρου CIES.

Λίγο πίσω από τη Γαλλία βρίσκεται η Αγγλία (1,39 δισ. ευρώ) και τρίτη η Βραζιλία (1.27 δισ.), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ισπανία (965 εκατ.), η Αργεντινή (925 εκατ.), η Γερμανία (895 εκατ.), το Βέλγιο (835 εκατ.), η Πορτογαλία (656 εκατ.), η Ουρουγουάη (529 εκατ.) και η Κροατία (416 εκατ). Αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις, με αξία μικρότερη από 40 εκατομμύρια ευρώ, βρίσκονται το Ιράν, ο Παναμάς και η Σαουδική Αραβία.

Ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης είναι ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, που αποτιμάται στα 201 εκατομμύρια ευρώ – είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό αυτό είναι μεγαλύτερο από τη συνολική αξία ολόκληρης της μουντιαλικής αποστολής χωρών όπως η Σουηδία, η Νιγηρία και το Μεξικό!

Η συνολική αξία όλων των ποδοσφαιριστών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας υπολογίζεται στα 12,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειωτέον ότι οι αξίες αυτές υπολογίζονται με βάση έναν ειδικό αλγόριθμο, ο οποίος συνεκτιμά στοιχεία όπως η απόδοση του κάθε παίκτη και της ομάδας του, η ηλικία του και η διάρκεια του συμβολαίου του, ώστε να καθοριστεί μία δίκαια τιμή την οποία θα έπρεπε πιθανότατα να πληρώσει ένας σύλλογος για να τον αποκτήσει.