Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο νεότερος σε ηλικία από τους 100 της λίστας του Forbes

Ο πυγμάχος Φλόιντ Μέιγουεδερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου φέτος, εκθρονίζοντας από την κορυφή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον οποίο μάλιστα προσπέρασε φέτος και ο Μέσι μετά την υπογραφή νέου συμβολαίου με την Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του Forbes.

Ειδικότερα, ο Φλόιντ Μέιγουεδερ εισέπραξε το αστρονομικό ποσό των 234,4 εκατομμυρίων ευρώ για τον πολυδιαφημισμένο αγώνα του με τον Κόνορ Μακ Γκρέγκορ τον Αύγουστο του 2017, ενώ εισέπραξε και επιπλέον 8,5 εκατομμύρια ευρώ από χορηγίες, και με συνολικά 242,9 εκατομμύρια ευρώ είναι μακράν πρώτος στη λίστα του Forbes, για τέταρτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Λιονέλ Μέσι με απολαβές 94,6 εκατ. ευρώ, αφήνοντας πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο, στα 92,1 εκατ. ευρώ. Τέταρτος είναι ο πυγμάχος Κόνορ Μακ Γκρέγκορ (84,4 εκατ. ευρώ) και πέμπτος ο Νεϊμάρ (76,7 εκατ. ευρώ), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Λεμπρόν Τζέιμς (72,9 εκατ. ευρώ), ο Ρότζερ Φέντερερ (65,8 εκατ. ευρώ), ο Στεφ Κάρι (65,6 εκατ. ευρώ), ο παίκτης του αμερικανικού φούτμπολ Ματ Ράιαν (57,4 εκατ. ευρώ) και ο επίσης παίκτης του NFL Μάθιου Στάφορντ (50,7 εκατ. ευρώ).

Η λίστα του Forbes έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς στην 30ή θέση βρίσκεται ο «δικός μας» Γιάννης Αντετοκούνμπο, με απολαβές ύψους 30,3 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 19,2 εκατ. ευρώ αφορούν στις απολαβές του από το συμβόλαιό του με τους Μιλγουόκι Μπακς και τα 11,1 εκατ. ευρώ προέρχονται από χορηγίες.

Μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε τα 23 του χρόνια, είναι και ο νεότερος από τους 100 αθλητές που περιλαμβάνονται φέτος στη λίστα του Forbes.