Το Campionato αναζητά κανάλι για να δείχνει τα παιχνίδια του

Το Campionato αναζητά κανάλι για να δείχνει τα παιχνίδια του

H Mediapro θα διεκδικήσει και πάλι τα τηλεοπτικά δικαιώματα, παρά το προηγούμενο φιάσκο

Σε αναζήτηση του δικτύου που θα μεταδίδει τηλεοπτικά τα σχεδόν 400 παιχνίδια του Campionato από φέτος έως το 2021 βρίσκεται η διοργανώτρια αρχή του ιταλικού πρωταθλήματος, μετά το φιάσκο της Mediapro.

Η Mediapro είχε σε πρώτη φάση αποσπάσει τον Φεβρουάριο τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις επόμενες τρεις σεζόν, έναντι 1,05 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως η ιταλική λίγκα ακύρωσε τη συμφωνία τον περασμένο μήνα, καθώς η Mediapro δεν κατέθεσε εγκαίρως τις απαραίτητες τραπεζικές εγγυήσεις.

Ο πρόεδρος της λίγκας, Γκαετάνο Μιτσίκε, εξήγησε ότι οι εγγυήσεις που υπέβαλε τελικά η Mediapro σε μία προσπάθεια να διασώσει τη συμφωνία ήταν «απαράδεκτες από πολλές απόψεις», κι έτσι η Serie A αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει επαφές με ενδιαφερόμενα δίκτυα, σύμφωνα με πηγή κοντά στη λίγκα που επικαλείται το Reuters.

Εκπρόσωπος της Mediapro δήλωσε ότι ο όμιλος θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να αποκτήσει και πάλι τα δικαιώματα, προκειμένου να προχωρήσει στο σχέδιό του να δημιουργήσει ένα ειδικό κανάλι που θα «πουλάει» παιχνίδια σε άλλους τηλεοπτικούς ομίλους.

Πάντως η Mediaset Premium, η συνδρομητική θυγατρική του μεγαλύτερου ιταλικού δικτύου Mediaset, δυσκολεύτηκε να ανακτήσει την επένδυση που έκανε στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Campionato για την προηγούμενη τριετία.