Γιούνκερ: Η Ελλάδα πέτυχε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού

Γιούνκερ: Η Ελλάδα πέτυχε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού

Ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι η χώρα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων

Tην πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υπεραποδίδει στην επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, έσπευσε ωστόσο να προσθέσει, ότι απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε, ότι πιστεύει στην επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος σύντομα και υπογράμμισε την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη χώρα, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. Εξάλλου, σχετικά με την Ιταλία ανέφερε, ότι είναι μια χώρα, η οποία αξίζει σεβασμό και εμπιστοσύνη, γιατί έχει κάνει πολλά για το χτίσιμο της ΕΕ, συμπληρώνοντας πως «η θέση της Ιταλίας είναι στην καρδιά της Ευρώπης».

Μιλώντας για τη οικονομική και νομισματική ένωση, ο κ.Γιούνκερ είπε, ότι θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι για τη δημιουργία του ενιαίου νομίσματος, τονίζοντας ότι το ευρώ «δεν διαιρεί την Ευρώπη», αλλά την «προστατεύει». Επεσήμανε πως το ευρώ δεν ενώνει μόνο τις ευρωπαϊκές οικονομίες, αλλά και τους Ευρωπαίους πολίτες, για να υπογραμμίσει, ότι η οικονομία της Ευρωζώνης αποτελεί το 85% της οικονομίας της ΕΕ.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ΕΕ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε την ανάγκη να ολοκληρωθεί η οικονομική αρχιτεκτονική της ΟΝΕ και η τραπεζική ένωση. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην ψηφιακή ένωση και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ο πυλώνας των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...