Κατασχέθηκαν χιλιάδες φιάλες λαθραίων και νοθευμένων ποτών

Κατασχέθηκαν χιλιάδες φιάλες λαθραίων και νοθευμένων ποτών

Έφοδοι του ΣΔΟΕ σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα

Νέο πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών κατάφερε το ΣΔΟΕ κατά την διάρκεια ελέγχων σε δύο αποθηκευτικούς χώρους και καταστήματα εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν 23.624 φιάλες αλκοολούχων ποτών, μέρος των οποίων (9 φιάλες) ανήκε σε παρτίδα, η οποία είχε δηλωθεί από την ιδιοκτήτρια εταιρεία ως κλεμμένη. Επιπλέον, κατασχέθηκαν περίπου 120.000 τεμάχια πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών, 978 κιλά καφέ εσπρέσο και περίπου 13 κιλά ελληνικού καφέ και ένα φορτηγό ιδιωτικής χρήσεως, το οποίο χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά και διακίνηση τους. Εντός του ενός αποθηκευτικού χώρου εντοπίσθηκαν και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητας υγρού.

Για το σύνολο των εμπορευμάτων δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία νόμιμης απόκτησης και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, το ύψος των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 220.000 ευρώ. Διενεργήθηκαν δειγματοληψίες, που στάλθηκαν προς εξέταση στην Χημική Υπηρεσία. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη, ενόψει της καταστροφής τους.

Συνελήφθησαν 9 άτομα, τα οποία συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών, 7 εκ των οποίων ελληνικής καταγωγής. Οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού. Της σύλληψης διέφυγε ένα άτομο ελληνικής καταγωγής.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών, που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους.