Σολτς: Η εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ θα επιταχύνει τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις

Σολτς: Η εμπορική διένεξη με τις ΗΠΑ θα επιταχύνει τις ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις

«Υπήρξαν διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στη G7 για τα οποία δεν υπήρξε καμία συμφωνία»

Οι διαφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ΗΠΑ για τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στη Σύνοδο της G7 θα ενισχύσουν την πολιτική βούληση των κρατών μελών προκειμένου να επιταχύνουν τις μεταρρυθμίσεις στους κόλπους της ΕΕ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Υπήρξαν διάφορα θέματα που συζητήθηκαν στη G7 για τα οποία δεν υπήρξε καμία συμφωνία. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι το αρκετά ασυνήθιστο στην ιστορία της G7» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7 στον Καναδά.

Εκτός του θέματος των αμερικανικών δασμών, οι ευρωπαϊκές χώρες επισήμαναν στις ΗΠΑ την ανησυχία τους σχετικά με τις επιπτώσεις των νέων αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν για τις ευρωπαϊκές εταιρείες που θέλουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές και με τα δύο κράτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς, κάθε ευκαιρία πρέπει να αξιοποιηθεί προκειμένου να επιλυθεί η διαμάχη της ΕΕ με τις ΗΠΑ για τους δασμούς, περιλαμβανομένης της Συνόδου των ηγετών της G7 στο Κεμπέκ την επόμενη εβδομάδα, όπου αναμένεται να παραστεί και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.