Υποχώρησε κατά 5 δολάρια η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

Υποχώρησε κατά 5 δολάρια η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» έπεσε από τα 80 στα 75 δολάρια τις τελευταίες 15 ημέρες

Στο επίπεδο των 75 δολαρίων το βαρέλι υποχώρησε η διεθνής τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, 5 δολάρια κάτω από τα 80,50 δολάρια το βαρέλι που είχε φθάσει στις 17 Μαΐου, το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 3,5 ετών, όπως επισημαίνει το Reuters.

Στην υποχώρηση αυτή συνέβαλε η συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Ρωσίας για αύξηση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα από τον Ιούνιο, μετά από 17 μήνες συνεχούς μείωσης της παραγωγής, όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο. Ωστόσο, η πολιτική κρίση στην Ιταλία στρέφει ορισμένους από τους επενδυτές στην αγορά «μαύρου χρυσού», με αποτέλεσμα η τιμή του να ανακάμπτει μερικώς σήμερα. Όμως αναλυτές εκτιμούν, ότι η τιμή δεν θα αυξηθεί για πολύ ακόμη, καθώς η υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστά το πετρέλαιο ακριβότερο για όσους προχωρούν σε σγορές σε άλλο νόμισμα από το δολάριο.

Ειδικότερα, η τιμή του Brent διαμορφώνεται σήμερα στα 75,80 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 74,81 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) διαμορφώνεται στα 66,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει στα 66,63 δολάρια το βαρέλι.