Αυστηρό μήνυμα Λαγκάρντ στον Ερντογάν για την τουρκική οικονομία

Αυστηρό μήνυμα Λαγκάρντ στον Ερντογάν για την τουρκική οικονομία

Καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να αφήσει την Κεντρική Τράπεζα ανεξάρτητη, να κάνει την δουλειά της

«Σε όρους νομισματικής πολιτικής είναι πάντα καλύτερο, οι πολιτικοί ηγέτες να αφήνουν τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών να κάνουν τη δουλειά, που πρέπει να κάνουν και να διατηρούν και να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία τους», είπε η γενική διευθύντρια το ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας στο Bloomberg για την Τουρκία, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα στο Τούρκο Πρόεδρο.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ δεν «μάσησε» τα λόγια της, τονίζοντας ότι «ορισμένα από τα σχόλια που έγιναν (σ.σ. από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) ανησύχησαν τη διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα τους επενδυτές, για το γεγονός ότι ξαφνικά η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα μπορούσε να βρίσκεται υπό πολιτικές οδηγίες, εντολές ή επιρροή. Αυτό έχει δημιουργήσει μια αίσθηση αβεβαιότητας και έλλειψη εμπιστοσύνης, που πέρασε στην αγορά».

Η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε και στην Αργεντινή, λέγοντας πως το ΔΝΤ εργάζεται ενεργά με τους αξιωματούχους της χώρας, προκειμένου να σχεδιαστούν μέτρα, που θα βοηθήσουν, ώστε να σταθεροποιηθεί η οικονομία της χώρας και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...