Φούλαμ – Άστον Βίλα: Το ματς των 180 εκατομμυρίων ευρώ

Φούλαμ – Άστον Βίλα: Το ματς των 180 εκατομμυρίων ευρώ

Οι δύο αγγλικές ομάδες θα μονομαχήσουν για μία θέση στην Premier League

Άστον Βίλα και Φούλαμ κοντράρονται στο Γουέμπλεϊ το Σάββατο, στον τελικό των πλέι-οφ της Championship, με έπαθλο... τουλάχιστον 180 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα εκτιμάται ότι θα είναι τα έσοδα της ομάδας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει την άνοδό της στην Premier League, το πιο «ακριβό» πρωτάθλημα του κόσμου, ακόμα κι αν την ερχόμενη χρονιά τερματίσει στον πάτο της βαθμολογίας της.

«Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο Γουέμπλεϊ το απόγευμα του Σαββάτου για μία αναμέτρηση όπου ο νικητής τα παίρνει όλα», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της Deloitte, Νταν Τζόουνς, προσθέτοντας: «Θα είναι, όπως πάντα, μία φανταστική διαφήμιση για την ανταγωνιστική ένταση της Championship και το οικονομικό κίνητρο της Premier League».

Σύμφωνα με την Deloitte, αν η Φούλαμ κερδίσει την άνοδό της και υποβιβαστεί την αμέσως επόμενη χρονιά, αναμένεται να εισπράξει περί τα 194 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος τριετίας, καθώς η βασική πληρωμή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της στην Premier League θα είναι περίπου 108,4 εκατ. ευρώ, ενώ θα λάβει άλλα 85,6 εκατομμύρια ευρώ συνολικά τις επόμενες δύο χρονιές.

Η Άστον Βίλα, από την άλλη, υποβιβάστηκε από την Premier League το 2016 και θα λάβει την ερχόμενη χρονιά την τρίτη πρόσθετη πληρωμή της από την προηγούμενη συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, εκτός κι αν κερδίσει φέτος την άνοδό της, οπότε δεν θα λάβει αυτά τα χρήματα, αλλά τα 182,6 εκατ. ευρώ που προβλέπει η τρέχουσα συμφωνία.

Σημειώνεται ότι η ερχόμενη χρονιά είναι η τελευταία της συμφωνίας του 2015 για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η νέα συμφωνία που θα ισύσει από τη χρονιά 2019-2020 θα είναι ύψους 5,1 δισ. ευρώ.