Οι αναλυτές της UBS δίνουν τα προγνωστικά τους για το Μουντιάλ

Οι αναλυτές της UBS δίνουν τα προγνωστικά τους για το Μουντιάλ

Ποια χώρα είναι το μεγάλο φαβορί, σύμφωνα με το υπολογιστικό μοντέλο της επενδυτικής τράπεζας

Μουντιαλική χρονιά είναι αυτή που διανύουμε, και όπως και σε κάθε μουντιαλική χρονιά, έτσι και φέτος οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες κάνουν τις δικές τους προβλέψεις για το ποια θα είναι η ομάδα που θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, που φέτος διεξάγεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Την αρχή για φέτος έκανε η ελβετική UBS,  η οποία επιστράτευσε 18 αναλυτές που «έτρεξαν» ένα σύστημα προσομοίωσης των αγώνων του επικείμενου Μουντιάλ 10.000 φορές, σε μία προσπάθεια να προβλέψουν ποια θα είναι η ομάδα που θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάλυση της UBS, τις περισσότερες πιθανότητες να κατακτήσει το Μουντιάλ έχει η Γερμανία με ποσοστό 24%, και ακολουθούν η Βραζιλία με 19,8% και η Ισπανία με 16,1%. Πιο πίσω βρίσκουμε την Αγγλία με 8,5%, τη Γαλλία με 7,3% και το Βέλγιο με 5,3%, ενώ λιγότερες πιθανότητες έχουν η Αργεντινή (3,1%), η Πορτογαλία (1,8%), η Ελβετία (1,8%) και το Μεξικό (1,8%).

Από την άλλη, υπάρχουν πέντε ομάδες που σύμφωνα με το μοντέλο της UBS δεν έχουν την παραμικρή ελπίδα να κερδίσουν το Μουντιάλ και έχουν ελάχιστες πιθανότητες να περάσουν έστω και στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης: Αίγυπτος, Τυνησία, Κόστα Ρίκα, Σαουδική Αραβία και Παναμάς.

Πάντως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, στο τελευταίο Μουντιάλ του 2014 η UBS δεν τα πήγε και τόσο καλά, καθώς είχε προβλέψει ότι το τρόπαιο θα το κατακτούσε η διοργανώτρια Βραζιλία, η οποία όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά με έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό από τη Γερμανία με 1-7…