Κανονικά οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου

Κανονικά οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου

Θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 όπως έχει συμφωνηθεί δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΠΕ κυβερνητικός αξιωματούχος μετά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, προσθέτοντας ωστόσο, ότι «τα συμπεφωνημένα (μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020 αντιστοίχως) θα εφαρμοστούν. Αλλά προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα λόγω των αντίμετρων που θα λάβει η κυβέρνηση».

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε, ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιάνονται οι στόχοι για το 2018-2019 (σ.σ. όσον αφορά στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων) και υπό συζήτηση είναι μόνον το μέγεθος της υπέρβασης, που θα επιτρέψει μειώσεις φόρων και στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες». Επεσήμανε δε, ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το φετινό πλεόνασμα από 2,9% του ΑΕΠ σε 3,5% του ΑΕΠ, αποδεχόμενο έτσι πλήρως τις ελληνικές εκτιμήσεις.

Όπως ανέφερε επίσης ο εν λόγω αξιωματούχος, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ φέτος στο 2%-2,1% και οι συγκεκριμένες αναθεωρήσεις ελήφθησαν υπόψη για τη συμφωνία με τους θεσμούς στα δημοσιονομικά. Σημειώνεται τέλος, ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος, ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έχετε καμία αμφιβολία».

1
σχόλιο
  1. avatar Μιχαηλ

    ταδε εφη !!!!!υπεπθ στην καθιερωση μνημης ολοκαυτοματος την 27η ΙΑΝ'' Για τον λόγο αυτό, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σημερινή Ημέρα Μνήμης και καλεί την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη. Βασισμένη στην ιστορική γνώση να αποκρούσει με σθένος τον ρατσισμό, τη ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, τις διακρίσεις και τις προκαταλήψεις. Στοιχεία που δημιουργούν τραύματα και ρήγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας και στον πολιτισμό μας''

Παρακαλούμε περιμένετε ...