Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Κω για τις ζημιές από τον σεισμό

Επιπλέον 21 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Κω για τις ζημιές από τον σεισμό

Προχωράμε σε δομικές παρεμβάσεις δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας

Επιπρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 21 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους, για την αποκατάσταση των ζημιών στο λιμάνι της Κω που προκάλεσε ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017, αλλά και για την αναβάθμιση των υποδομών του λιμένα, ενέκρινε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για τα αναγκαία έργα στο λιμάνι της Κω ανέρχεται πλέον σε 29 εκατ. ευρώ, καθώς πέρυσι είχε εγκριθεί κονδύλι ύψους 8 εκατ. ευρώ. Οι πόροι προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη χρηματοδότηση των έργων ο κ. Χαρίτσης δήλωσε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών, ανταποκρινόμαστε άμεσα στις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από φυσικές καταστροφές. Δεν περιοριζόμαστε, όμως, στην αποκατάσταση των ζημιών. Προχωράμε σε δομικές παρεμβάσεις, όπως τώρα για τη συνολική αναβάθμιση του λιμανιού της Κω, ώστε να μην εντοπίσουμε στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα. Με όλα τα έργα που υλοποιούμε από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, εκσυγχρονίζουμε τις τοπικές υποδομές και στηρίζουμε τους νησιώτες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους και των αναπτυξιακών προοπτικών τους».