Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας του 2019

Σενάρια για αναλογικοποίηση των τελών πυροδότησε το πρωί ο Νίκος Μαυραγάνης - Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται καμία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων αυτή τη στιγμή, αναφέρουν πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι διευκρινίσεις αυτές από το υπουργείο Οικονομικών ήρθαν μετά τα όσα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, αναφορικά με σενάρια για τέλη κυκλοφορίας αναλογικά με την αξία του οχήματος και τις εκπομπές ρύπων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών είναι η αναλογικοποίηση με την αξία του αυτοκινήτου και βεβαίως να λαμβάνονται υπόψη και τα περιβαλλοντικά κριτήρια».

Όσον αφορά στα ανασφάλιστα οχήματα ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι πάνω από 436.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα λάβουν σήμερα μέσω Taxisnet τα πρόστιμα.

Ωστόσο ο κ. Μαυραγάνης έκανε λόγο για μείωση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων μέσα σε ένα χρόνο επισημαίνοντας πως: «Πέρυσι τέτοια εποχή ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ανέρχονταν σε 1,2 εκατ. οχήματα. Τώρα ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 800.000 οχήματα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...