«Σκέτο ποντικοφάρμακο» το bitcoin για τον Γουόρεν Μπάφετ

«Σκέτο ποντικοφάρμακο» το bitcoin για τον Γουόρεν Μπάφετ

Ο θρυλικός επενδυτής επιτίθεται και πάλι στο κρυπτονόμισμα

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γούορεν Μπάφετ δήλωσε σήμερα ότι οι αγοραστές του κρυπτονομίσματος bitcoin, το οποίο χαρακτήρισε «σκέτο ποντικοφάρμακο», ζουν με την ελπίδα ότι θα βρουν άλλους αγοραστές που θα πληρώσουν περισσότερα για αυτό.

Παρομοιάζοντας τη ζήτηση για το bitcoin με τη μανία για τις τουλίπες τον 17ο αιώνα στην Ολλανδία, ο Μπάφετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, εκτίμησε ότι η μαγεία πίσω από το κρυπτονόμισμα είναι αυτό που έχει καθοδηγήσει το άλμα στην τιμή του.

«Όντως, δημιουργεί μια αυξανόμενη τιμή, δημιουργεί περισσότερους αγοραστές... Εάν δεν το καταλαβαίνεις, τότε ενθουσιάζεσαι ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο Μπάφετ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. «Στον κόσμο αρέσει να σπεκουλάρει, του αρέσει να τζογάρει».

Ο Μπάφετ, όπως αναφέρει το Reuters, σημείωσε ότι οι επενδυτές θα ήταν καλύτερο να επενδύσουν στις αμερικανικές μετοχές, που κατά τον ίδιο είναι πιο αποδοτικές από τα 10ετή ή τα 30ετή κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ, αν και επεσήμανε πως οι τιμές των μετοχών είναι κάπως τσιμπημένες, αλλά όχι σε επίπεδο φούσκας.

Από την πλευρά του, ο Τσάρλι Μάνγκερ, αντιπρόεδρος της Berkshire Hathaway και επί χρόνια συνέταιρος του Μπάφετ, χαρακτήρισε το bitcoin «άχρηστο τεχνητό χρυσό» και το παρομοίασε με τον ορισμό που είχε δώσει ο Όσκαρ Γουάιλντ για το κυνήγι της αλεπούς: «το κυνήγι του μη φαγώσιμου από τους ανεκδιήγητους».