Στήριξη από τον Γκουρία: Ο ΟΟΣΑ θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας

Στήριξη από τον Γκουρία: Ο ΟΟΣΑ θα παραμείνει στο πλευρό της Ελλάδας

«Σειρά μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση αρχίζουν να καρποφορούν καθώς η οικονομική ανάπτυξη αρχίζει να ανακάμπτει»

Στο πλευρό της Ελλάδας θα παραμείνει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία, αναγνωρίζοντας πως σειρά μεταρρυθμίσεων, που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση, αρχίζουν να καρποφορούν.

«Όπως γνωρίζουμε, σειρά μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκαν από την κυβέρνηση αρχίζουν να καρποφορούν καθώς η οικονομική ανάπτυξη αρχίζει να ανακάμπτει» σημειώνει ο ίδιος στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκφράζει την ικανοποίησή του, καθώς μετά από δυο χρόνια συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε μια σειρά θεμάτων , όπως στην ανταγωνιστικότητα και στην παιδεία, με αποτέλεσμα η οικονομία να ανακάμπτει.

Ερωτηθείς για την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη χωρίς περιορισμούς (inclusion Growth), ο κ . Γκουρία τονίζει ότι πλέον επανεξετάζονται τα παραδοσιακά μοντέλα οικονομικής ανάπτυξης και πλέον τίθεται στο επίκεντρο η ευημερία τον ανθρώπων.

Αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας με στόχο τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, ο γραμματέας του ΟΟΣΑ τονίζει ότι η τελευταία Οικονομική Έκθεση του Οργανισμού για την Ελλάδα περιλαμβάνει ειδικές προτάσεις πολιτικής για μία ανάπτυξη για όλους, αλλά συγχρόνως με τρόπο που θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης της απασχόλησης. «Αυτές οι πολιτικές θα συμβάλουν στην πιο δίκαιη κατανομή των κερδών από την ανάπτυξη , αλλά συγχρόνως με τρόπο που θα ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης της απασχόλησης» δηλώνει χαρακτηριστικά.