Στο Taxis τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Στο Taxis τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Προκειμένου να μπορέσει ο ιδιοκτήτης να ασφαλίσει το όχημά του, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το πρόστιμο

Νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα στοιχεία για τα κυκλοφορούντα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ανακοινώσεις αναμένονται από την ΑΑΔΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε και θα κληθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρέθηκαν ανασφάλιστα να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, ώστε να αποφύγουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Συγκεκκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην πιστοποίηση όλων των ανασφάλιστων οδηγών.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τα πρόστιμα θα αναρτηθούν στη σελίδα του TaxisNet, για κάθε οδηγό – ιδιοκτήτη. Προκειμένου να μπορέσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το πρόστιμο.

Αυξήθηκαν τα ασφαλισμένα οχήματα υπό το φόβο των προστίμων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Δημήτρη Ζορμπά, μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2018 αυξήθηκαν κατά 95.927 τα ασφαλισμένα οχήματα.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ. Ζορμπάς στην σελίδα του στο Facebook, τα ασφαλισμένα οχήματα ανήλθαν στις 30 Απριλίου 2018 στα 6.104.684 από 6.000.757 που εμφανίζονται στην αρχή του έτους.