Γκουρία: Αναμένουμε μια καλύτερη ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον

Γκουρία: Αναμένουμε μια καλύτερη ανάπτυξη στο εγγύς μέλλον

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν πρωθυπουργός και γ.γ. του ΟΟΣΑ για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Η ετήσια οικονομική έρευνα του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα φέρνει καλά νέα, συμφώνησαν Αλέξης Τσίπρας και Άνχελ Γκουρία κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες στην συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ικανοποιημένος «για όλα αυτά που καταφέραμε να πετύχουμε».

Ο κ. Τσίπρας είπε στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), ότι ήταν ένας πολύ σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα την περίοδο των δυσκολιών και υπογράμμισε, ότι «τώρα όμως θα είσαι ένας πολύ εποικοδομητικός εταίρος στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να δημιουργήσουμε ανάπτυξη βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη, ότι «η Ελλάδα έγινε πρωταθλήτρια χώρα στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη, αλλά και μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, τα τρία τελευταία χρόνια». Χαρακτήρισε δε τις μεταρρυθμίσεις αυτές «δίκαιες, αλλά αναγκαίες πολλές από αυτές, καθώς ανοίγουν μια πολύ σημαντική προοπτική για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εγκαθίδρυση μιας πιο δίκαιης προοπτικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Γκουρία συνεχάρη από την πλευρά του συνεχάρη «τον ελληνικό λαό για μια εντυπωσιακή προσπάθεια σταθεροποίησης», τονίζοντας ότι «οι προσπάθειες της Ελλάδας δικαιώνονται», καθώς όπως είπε «μπήκαν τα θεμέλια για μία βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη». Σημείωσε ότι αυτές οι προσπάθειες δεν τελειώνουν ποτέ και τόνισε, ότι «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστούν».

«Μεταρρυθμίσεις και πάλι μεταρρυθμίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ελάφρυνσης χρέους, αλλά και αύξησης του ΑΕΠ. Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν επιτευχθεί, σημείωσε πως «στην Ελλάδα φθάσατε στο πλεόνασμα που φθάσατε, με αρκετά περιορισμένη ανάπτυξη, ενώ με μεγαλύτερη ανάπτυξη θα τα καταφέρετε ακόμα καλύτερα».

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...