Μία γυναίκα γράφει ιστορία στη Saudi Aramco

Μία γυναίκα γράφει ιστορία στη Saudi Aramco

Για πρώτη φορά μέλος γένους θηλυκού στο διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής του κόσμου

Η πετρελαϊκή Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, ανακοίνωσε σήμερα αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται πλέον και μία γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας.

Πρόκειται για τη Λιν Λάβερτι Έλσενχανς, πρώην πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της αμερικανικής πετρελαϊκής Sunoco, η οποία προστίθεται στο διοικητικό συμβούλιο της Saudi Aramco, μαζί με τον Πίτερ Σέλα, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Chevron Philips Chemical, τον Ελληνοαυστραλό Άντριου Λιβέρη, διευθυντή της DowDuPont, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical Company, τον Σαουδάραβα υπουργό Οικονομικών Μοχάμεντ αλ Τζαντάαν και τον Σαουδάραβα υπουργό Οικονομίας Μοχάμεντ αλ Τουαϊτζίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Έλσενχανς είχε χαρακτηριστεί από το περιοδικό Forbes ως μία από τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 2008, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει εκτελεστική αντιπρόεδρος της Royal Dutch Shell, όπου εργάστηκε επί 28 χρόνια. Είναι επίσης και στο διοικητικό συμβούλιο της GlaxoSmithKline.

Οι νέες αυτές προσθήκες φέρνουν περισσότερη διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία στη σαουδαραβική πετρελαϊκή, καθώς η κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει εντός του 2018 ή το αργότερο στις αρχές του 2019 να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά του 5% της Aramco, που θα είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.