Την Κυριακή η προθεσμία οριστικοποίησης στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Την Κυριακή η προθεσμία οριστικοποίησης στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Λήγει η διορία οριστικής υποβολής αίτησης συμμετοχής για τους δικαιούχους σε 8 περιφέρειες

Λήγει την Κυριακή 29 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή οριστικών αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr για τους δικαιούχους σε 8 περιφέρειες της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν και να υποβάλλουν οριστικά τις αιτήσεις τους μέχρι και την Κυριακή. Αμέσως μετά θα ενεργοποιηθεί το στάδιο της δήλωσης επιλογής ή όχι, λήψης δανείου για το σύνολο των υποβεβλημένων αιτήσεων, πλην των ειδικών περιπτώσεων, όπως κάτοικοι εξωτερικού, πρόσφατη απόκτηση ακινήτου κλπ, για τις οποίες προβλέπεται περαιτέρω έλεγχος από το Δικαιούχο του Προγράμματος–ΕΤΕΑΝ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται, ότι για την διευκόλυνση των πολιτών που έχουν εγγραφεί, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», λειτουργεί Γραμμή Υποστήριξης του προγράμματος, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους τηλεφωνικώς στα 213-1513780, 213-1513781 ή γραπτώς στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]. Ωστόσο, εφιστάται η προσοχή των ενδιαφερομένων των παραπάνω περιφερειών, οι οποίοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμμή μέχρι σήμερα στις 04:00 το απόγευμα, καθώς η γραμμή λειτουργεί μόνο τις εργάσιμες ημέρες.

Σημειώνεται, ότι οι αιτήσεις που εμφανίζονται ως «κλειδωμένες» στο σύστημα, θα πρέπει πρώτα να ανακληθούν, καθώς δεν επιτρέπεται η ύπαρξη ταυτόχρονα περισσότερων της μίας αίτησης για το ίδιο ΑΦΜ και να επανυποβληθούν. Το ίχνος και το ιστορικό υποβολής αίτησης που ανακαλείται, παραμένει στο σύστημα, οπότε δεν τίθεται θέμα απόρριψης της αίτησης ωςε εκπρόθεσμης.

Σχετικά με τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων και Κρήτης, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων τη Δευτέρα 30 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των προς διάθεση πόρων.