Αμερικανός μεγιστάνας θέλει να κάνει δικό του το Γουέμπλεϊ

Αμερικανός μεγιστάνας θέλει να κάνει δικό του το Γουέμπλεϊ

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα deal που μπορεί να φτάσει και το 1 δισεκατομμύριο λίρες

Σε διαπραγματεύσεις για την πώληση του εμβληματικού γηπέδου Γουέμπλεϊ στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Σαχίντ Χαν βρίσκεται η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι έχει υποβληθεί μία προσφορά για την εξαγορά του Γουέμπλεϊ, με τα βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για ένα deal που μπορεί να φτάσει και το 1 δισεκατομμύριο λίρες (περίπου 1,15 δισεκατομμύρια ευρώ).

Σύμφωνα με το σχέδιο του Αμερικανού μεγιστάνα, που είναι ιδιοκτήτης της Φούλαμ, αλλά και της ομάδας αμερικανικού ποδοσφαίρου Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς, το Γουέμπλεϊ θα παραμείνει η έδρα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας και το γήπεδο στο οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, όμως ενδέχεται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο η εθνική Αγγλίας να «ξεσπιτώνεται», λόγω παιχνιδιών για το αμερικανικό πρωτάθλημα του NFL που θα διεξάγονται στο Γουέμπλεϊ.

Ήδη από το 2013 οι Τζάγκουαρς παίζουν κάθε χρόνο ένα "εντός έδρας" παιχνίδι τους στο Γουέμπλεϊ, στο πλαίσιο μίας συμφωνίας που θα ολοκληρωθεί το 2020.

Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Χαν, του οποίου η περιουσία ανέρχεται σε 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το Forbes, είναι έτοιμος να δαπανήσει πάνω από 550 εκατομμύρια ευρώ.

Αν η συμφωνία κλείσει, εκτιμάται ότι τα χρήματα που θα λάβει η αγγλική ομοσπονδία θα τα επενδύσει στις υποδομές στις κατώτερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου, και ειδικά σε γήπεδα.