Αναδρομική αναπροσαρμογή των αμοιβών σε αλυσίδες εστίασης

Αναδρομική αναπροσαρμογή των αμοιβών σε αλυσίδες εστίασης

Ορίζεται στα 655,37 ευρώ ο κατώτερος και τα 940,76 ευρώ ο ανώτερος βασικός μισθός

Mε διαιτητική απόφαση του ΟΜΕΔ ορίζονται αναδρομικά οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στις οργανωμένες αλυσίδες εστίασης (ταχυφαγεία) με περίοδο ισχύος από 29-03-2017 έως 29-03-2018, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΕ-ΥΤΑ, οι βασικοί μισθοί εκκινούν οι ανώτεροι από τα 940,76 ευρώ, όπως αυτοί των αρχιμαγείρων, έως τα 655,37 ευρώ των βοηθών οι κατώτεροι. Επίσης αναφέρει, ότι η εργοδοτική πλευρά της ΣΕΠΟΑ ανέπτυξε το επιχείρημα, ότι δεν αποτελεί εργοδοτική οργάνωση για να υπογράφει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά δεν έγινε αποδεκτό από το ΟΜΕΔ, με την ΠΟΕΕ-ΥΤΕ να τονίζει, ότι «η εργοδοτική οργάνωση ΣΕΠΟΑ δεν παύει να εκπροσωπεί γνωστές αλυσίδες του κλάδου της Εστίασης».

Τονίζει δε, ότι η ΣΕΠΟΑ «όχι μόνο έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας δευτεροβάθμιας εργοδοτικής οργάνωσης, αλλά συνιστά ορισμό ως τέτοιας και μόνο από την συμμετοχή της στον ΣΕΤΕ, αλλά και τη δημόσια δράση τους, σκοπός της οποίας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των εργοδοτών». Τέλος, η ΠΟΕΕ-ΥΤΑ επισημαίνει, ότι κατέθεσε ήδη την Διαιτητική Απόφαση στο υπουργείο Εργασίας και ότι οι εργοδότες έχουν αναδρομική υποχρέωση να αναπροσαρμόσουν τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων.