Νέο fund μπήκε στη Viva

Νέο fund μπήκε στη Viva

Η επένδυση ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ

Συμμετοχή στη Viva απέκτησε η εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Sicar, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Όμιλος εταιρειών Viva δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η επένδυση στην Viva συνάδει με την στρατηγική του Diorama Fund, να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις, συμμετέχοντας σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς Ελληνικές επιχειρήσεις. Επιδίωξή του είναι να βοηθήσει τις εταιρείες στις οποίες επενδύει να εκμεταλλευτούν τα εν δυνάμει ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο.

Το Diorama έχει μέχρι σήμερα επενδύσει σε πέντε εταιρείες. Οι υφιστάμενες εταιρείες του χαρτοφυλακίου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), την παραγωγή προϊόντων βιομηχανικής τομάτας (Damavand), την ψηφιακή μουσική και την ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (InternetQ), την συσκευασία φρέσκου γάλακτος (Adam Pack) και την παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων, τσαντών, υποδημάτων και αξεσουάρ (Axel Accessories).

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund 135 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Σχετικά Tags
VIVA