Ο «Βασιλιάς της Σόγιας» και η ομάδα του που ξεκίνησε από το μηδέν

Ο «Βασιλιάς της Σόγιας» και η ομάδα του που ξεκίνησε από το μηδέν

Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Αγκροπεκουάριο Αρχεντίνο ελπίζει σε άνοδο στην Primera Division

Ο Μπερνάρντο Γκρομποκοπατέλ είναι ένας επιχειρηματίας από τη μικρή πόλη Κάρλος Κασάρες της Αργεντινής. Σύντομα ίσως γίνει ευρύτερα γνωστός ως ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης μίας ποδοσφαιρικής ομάδας που μέσα σε λίγα χρόνια έφτασε από το μηδέν στα... σαλόνια της πρώτης κατηγορίας!

Ο εκατομμυριούχος Γκρομποκοπατέλ δραστηριοποιείται στο εμπόριο σόγιας, από το οποίο έχει αποκτήσει μία σεβαστή περιουσία. Όμως δεν επαναπαύθηκε στις δάφνες του: το 2011 αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα ποδοσφαιρική ομάδα, την Αγκροπεκουάριο Αρχεντίνο.

«Τα πηγαίναμε καλά οικονομικά, όμως ένιωθα ότι κάτι έλειπε από τη ζωή μου και έκανα αυτό με το οποίο ήμουν παθιασμένος», δήλωσε στο Reuters ο Γκρομποκοπατέλ, εξηγώντας την απόφασή του αυτή.

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν, κυριολεκτικά από το τίποτα. Ούτε παίκτες, ούτε γήπεδο, ούτε καθόλου κτίρια», διηγήθηκε ο Αργεντινός επιχειρηματίας, ο οποίος επένδυσε 20 εκατομμύρια δολάρια στη δημιουργία του συλλόγου, κατασκευάζοντας μεταξύ άλλων και ένα γήπεδο 20.000 θέσεων, που ισοδυναμεί με τον μισό πληθυσμό της Κάρλος Κασάρες.

Και η επένδυσή του έπιασε τόπο. Μόλις επτά χρόνια μετά, η Αγκροπεκουάριο Αρχεντίνο βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία, και κοντά στην άνοδό της στην Primera Division της Αργεντινής. Μάλιστα, έφτασε και στην κορυφή της βαθμολογίας νωρίτερα φέτος, όμως μετά από τρεις διαδοχικές ήττες έχει χάσει έδαφος, αν και εξακολουθεί να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στα πλέι-οφ ανόδου. Όχι κι άσχημα για μία ομάδα που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν...