Επίθεση Τραμπ στον ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου

Επίθεση Τραμπ στον ΟΠΕΚ για τις τιμές του πετρελαίου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος κατηγορεί τον Οργανισμό για τεχνητή άνοδο των τιμών

Πτώση σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στον ΟΠΕΚ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά υψηλές.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο Brent υποχωρούν στις 15:45 ώρα Ελλάδος στα 73,19 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 53 σεντς σε σχέση με το χθεσινό τους κλείσιμο. Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημειώνουν πτώση 46 σεντς στα 67,83 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές ωστόσο αναμένεται να καταγράψουν άνοδο σε εβδομαδιαία βάση.

«Φαίνεται πως ο ΟΠΕΚ κάνει πάλι τα ίδια», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε: «Με ποσότητες ρεκόρ στο πετρέλαιο παντού, περιλαμβανομένων των πλήρως φορτωμένων πλοίων στη θάλασσα, οι τιμές του πετρελαίου είναι τεχνητά πολύ υψηλές! Αυτό δεν είναι καλό και δεν θα γίνει αποδεκτό!»

Οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλο νόμιμο τρόπο να επηρεάσουν το πετρέλαιο, παρά με την απελευθέρωση αργού από τα στρατηγικά τους αποθέματα, κάτι που έχει γίνει κατά καιρούς, όπως πρόσφατα μετά την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ.