Τα σχέδια της Fraport για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Χανίων

Τα σχέδια της Fraport για την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Χανίων

Το αεροδρόμιο θα εξυπηρετήσει το φετινό καλοκαίρι 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες

Η στρατηγική αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων με βάση τα διεθνή πρότυπα, η λειτουργία του με βάση τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα ασφαλείας , η προσέλκυση εταιρειών και αεροσκαφών από όλες τις περιοχές του κόσμου και η επιχειρησιακή αξιοποίηση της υποδομής στο έπακρο, αποτελούν τους βασικούς στόχους της εταιρείας «Fraport», όπως αυτοί αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε η εταιρεία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Μιλώντας κατά την εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος της «Fraport Creece», Αλεξάντερ Ζίνελ, αφού ανέλυσε το πλαίσιο της συμφωνίας που αφορά την διαχείριση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που διαχειρίζεται η εταιρεία του, προέβλεψε για το 2018 αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» σε διψήφιο ποσοστό, προσδιορίζοντάς το στο 18%, ενώ ζήτησε την συνεργασία των τοπικών φορέων και της κοινωνίας με στόχο όπως είπε, «την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής».

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, το αεροδρόμιο Χανίων θα εξυπηρετήσει το φετινό καλοκαίρι 13 ακόμα αεροπορικές εταιρείες. Μέσω των περιφερειακών αεροδρομίων, τόνισε, το 2017 εξυπηρετήθηκαν 27,6 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ το αεροδρόμιο Χανίων εξυπηρέτησε 3 εκατομμύρια επιβάτες. Ακόμα, σημείωσε ότι μέχρι το 2021 θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση και επέκταση των περιφερειακών αεροδρομίων 415 εκατομμύρια ευρώ,

Αναφερόμενος στην πολιτική προβολής, τόσο του αεροδρομίου Χανίων όσο και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, στάθηκε ιδιαίτερα στην πλήρη αναβάθμιση της ιστοσελίδας ενημέρωσης για τα αεροδρόμια, καθώς και στην έκδοση ειδικών εντύπων-περιοδικών για κάθε αεροδρόμιο.

Τον τρόπο λειτουργίας του αεροδρομίου Χανίων ανέπτυξε ο διευθυντής λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων Ηλίας Μαραγκάκης, δίνοντας κατά την παρουσίαση ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της ασφάλειας.

Όπως είπε, έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, υπάρχει συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού ενώ και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια συστάθηκε και λειτουργεί τμήμα διαχείρισης κινδύνων από άγρια ζώα και πτηνά.

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί και για τις υπηρεσίες ασφαλείας των επιβατών από την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει αυτόν το τομέα, ενώ αναβαθμίζονται και οι υπηρεσίες για 'Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Παράλληλα όπως είπε, υπάρχει συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Συντονισμού Πτήσεων, με στόχο την αύξηση του αριθμού των εξυπηρετούμενων αεροσκαφών και επιβατών, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στα έργα βελτίωσης της υποδομής του αεροδρομίου Χανίων αναφέρθηκε ο υπεύθυνος μηχανικός της «Fraport», Αντώνης Πανταζής.

Η αύξηση των πυλών αναχωρήσεων από 14 σε 16, η αύξηση από 5 σε 8 των σημείων ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών, η αναβάθμιση των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου, η διαμόρφωση των χώρων επιβατών , η αύξηση των θέσεων στάθμευσης αεροσκαφών από 5 σε 10 με δυνατότητα να γίνουν 14, η ανακατασκευή του χώρου ελιγμών, η δημιουργία νέου αντλιοστασίου λυμάτων με δίκτυο 3,5 χιλιόμετρων, αποτελούν τα βασικά σημεία αναφοράς.

Παράλληλα, αναβαθμίζεται ο φωτισμός στο χώρο κίνησης αεροσκαφών, βελτιώνονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Παρακαλούμε περιμένετε ...