Ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέθετε στο Κογκρέσο, γινόταν πλουσιότερος κατά 3 δισ.$!

Ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατέθετε στο Κογκρέσο, γινόταν πλουσιότερος κατά 3 δισ.$!

Ο 33χρονος κατατάσσεται στην έβδομη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο

Η ετυμηγορία της Wall Street και των επενδυτών πως σαφώς ο CEO της Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ήταν ο νικητής μετά από δέκα ώρες κατάθεσης στο Κογκρέσο την Τρίτη και την Τετάρτη.

Αν και οι μετοχές του Facebook υποχώρησαν την Πέμπτη το πρωί, βρέθηκαν ψηλά πάνω από 3% από την ώρα που ο Ζάκερμπεργκ εισήλθε στο Καπιτώλιο για να αντιμετωπίσει τις ερωτήσεις από τη Γερουσία. Η μετοχή έτρεχε με... χίλια, καθώς οι επενδυτές έβλεπαν τον CEO του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να στέκεται ενώπιον της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων σχετικά με το σκάνδαλο της εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων χρηστών του Facebook από την εταιρεία Cambridge Analytica.

Σύμφωνα με το CNN, η μετοχή του Facebook ανέβηκε 4,5% από την έναρξη του Χρηματιστηρίου το πρωί της Τρίτης. Έτσι λοιπόν ο Ζάκερμπεργκ ο οποίος κατέχει πάνω από 401,4 εκατομμύρια μετοχές στο Facebook, έγινε πλουσιότερος κατά σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες ημέρες. Το μερίδιό του στην εταιρεία αξίζει σήμερα περίπου 66 δισεκατομμύρια δολάρια.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο 33χρονος κατατάσσεται στην έβδομη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes.