Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς αύριο στο Βερολίνο

Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς αύριο στο Βερολίνο

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Γερμανού ομολόγου του

Την πρώτη του συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα έχει αύριο στις 10:00 το πρωί στο Βερολίνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση συμπίπτει χρονικά με την έναρξη της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγήσης. Ο Έλληνας υπουργός θα έχει την ευκαιρία να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του διαδόχου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και κατά πόσο αλλάζει η πολιτική της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας μετά την ανάληψη του κρίσιμου υπουργείου Οικονομικών από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD).

Όπως έγραψε η έγκυρη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο «Ο Σολτς θα έπρεπε να πει την αλήθεια στους Γερμανούς όσον αφορά τη διάσωση της Ελλάδας», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «βρίσκεται ευθύς αμέσως σε μια επικίνδυνη κατάσταση». Εξηγούσε δε, ότι ο σοσιαλιστής πολιτικός «από τη μια πλευρά πρέπει να τηρήσει διαφορετική στάση από τον Σόιμπλε σε ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, κάτι που περιμένει το SPD και η Ευρώπη και από την άλλη πλευρά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους στη Γερμανία είναι τόσο δημοφιλές, όσο η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τα παιδιά».