Τραμπ μαινόμενος κατά της Κίνας για το «άδικο» εμπόριο

Τραμπ μαινόμενος κατά της Κίνας για το «άδικο» εμπόριο

«Οι ΗΠΑ δεν καταγράφουν εμπορικό πλεόνασμα με την Κίνα εδώ και 40 χρόνια», υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτυρήθηκε σήμερα για το «άδικο» εμπόριο της Κίνας με τις ΗΠΑ, καλώντας το Πεκίνο να άρει τα εμπορικά εμπόδια.

«Οι ΗΠΑ δεν καταγράφουν εμπορικό πλεόνασμα με την Κίνα εδώ και 40 χρόνια. Πρέπει να τερματίσουν το άδικο εμπόριο, να γκρεμίσουν τα εμπόδια και να επιβάλουν μονάχα αμοιβαίους δασμούς. Οι ΗΠΑ χάνουν 500 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και έχαναν Δισεκατομμύρια Δολάρια για δεκαετίες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί!» ήταν το tweet που έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε την περασμένη Πέμπτη ότι «έδωσε εντολή στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου» να αρχίσει να μελετά την επιβολή επιπρόσθετων δασμών, αξίας «100 δισεκατομμυρίων δολαρίων», σε βάρος της Κίνας, κλιμακώνοντας κι άλλο την ήδη υψηλή ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου όσον αφορά το εμπόριο.

Η Κίνα αντέδρασε λέγοντας ότι είναι απόλυτα έτοιμη να απαντήσει έπειτα από την απόφαση του Τραμπ να επιβάλει νέους δασμούς ύψους 100 δισ δολαρίων στα κινεζικά προϊόντα.