Το ανάποδο ψαλίδι του Ρονάλντο… βύθισε τη μετοχή της Γιουβέντους

Το ανάποδο ψαλίδι του Ρονάλντο… βύθισε τη μετοχή της Γιουβέντους

Σε χαμηλό οκτώ μηνών η μετοχή της ιταλικής ομάδας στο χρηματιστήριο του Μιλάνου

Η βαριά εντός έδρας ήττα της Γιουβέντους από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League με 0-3, που σημαδεύτηκε από ένα απίστευτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο με ανάποδο ψαλίδι, «βύθισε» σήμερα τη μετοχή της ιταλικής ομάδας σε χαμηλά 8 μηνών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η μετοχή της Γιουβέντους στο χρηματιστήριο του Μιλάνου υποχώρησε έως και στο -7,9%, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2017. Μάλιστα, η μετοχή των «μπιανκονέρι» ήταν αυτή με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα στον «ποδοσφαιρικό» χρηματιστηριακό δείκτη STOXX Europe Football, ενώ η πτώση της αξίας της από την αρχή του έτους ανέρχεται στο 18%.

Η Γιουβέντους έχει πλέον μηδαμινές πιθανότητες πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League, που θα της έδινε ένα μπόνους ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Γιουβέντους ανήκει εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια στην οικογένεια Ανιέλι, η οποία ελέγχει επίσης τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ferrari και Fiat Chrysler Automobiles. Από το 2010, πρόεδρος της ομάδας είναι ο Αντρέα Ανιέλι.