Πετάνε οι… Πετεινοί: Έσοδα-ρεκόρ για την Τότεναμ

Πετάνε οι… Πετεινοί: Έσοδα-ρεκόρ για την Τότεναμ

Ο αγγλικός σύλλογος βρίσκεται σε μία ιστορική περίοδο, τονίζει ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι

Έσοδα-ρεκόρ ύψους 306,3 εκατομμυρίων λιρών (350,8 εκατ. ευρώ) κατέγραψε κατά το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2017 η Τότεναμ, χάρη στο πέρασμά της από τους ομίλους του Champions League και στην εξαιρετική πορεία της στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και χάρη στην πλουσιοπάροχη συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, που αύξησε τα τηλεοπτικά της έσοδα κατά 63 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.

Τα έσοδά της από το Champions League και το Europa League διαμορφώθηκαν στα 51,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έσοδα από τα εισιτήρια στο πρωτάθλημα ήταν ελαφρώς μειωμένα, στα 25,4 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της χωρητικότητας του Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Ο πρόεδρος της ομάδας, Ντάνιελ Λέβι, δήλωσε ότι ο σύλλογος βρίσκεται σε μία ιστορική περίοδο, καθώς πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία, ενώ ετοιμάζει το νέο του γήπεδο, χωρητικότητας 62.000 θέσεων, με μία επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Θα υπάρξουν πολλές προκλήσεις τους επόμενους μήνες καθώς θα πλησιάζουμε τα τελευταία στάδια της κατασκευής του νέου γηπέδου και τα εγκαίνιά του», τόνισε, και υπογράμμισε πως «γνωρίζουμε καλά την ανάγκη να διασφαλίσουμε τη μελλοντική σταθερότητα του συλλόγου, διαχειριζόμενοι παράλληλα την ανάπτυξή του».