H Deutsche Telekom επενδύει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

H Deutsche Telekom επενδύει 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα

1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα αποκτήσουν συνδέσεις 1 Gbit

Στην απόφαση να επενδύσει στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, επένδυση με την οποία 1 εκατομμύριο νοικοκυριά θα αποκτήσουν συνδέσεις 1 Gbit, προχώρησε η Deutsche Telekom, όπως προκύπτει από συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της εταιρείας, Τίμοθι Χέτγκες, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με ανάρτησή του στο Twitter αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση -στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς- ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».

Αναλυτικά η σχετική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Deutsche Telekom, Τ. Höttges. Με την απόφασή της να επενδύσει 2 δισ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια για την ανάπτυξη δικτύων fiber to the home και 5G, 1 εκατ. νοικοκυριά θα αποκτήσουν συνδέσεις 1Gbit.

Η επένδυση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και ταυτόχρονα σημαντικό βήμα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».