Επενδυτικό ταμείο ύψους 400 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τα ΗΑΕ

Επενδυτικό ταμείο ύψους 400 εκατ. ευρώ σε συνεργασία με τα ΗΑΕ

Υπογράφηκε MOU ανάμεσα στο ΤΑΝΕΟ και το αραβικό fund Mubadala Investment

Τη δημιουργία επενδυτικού ταμείου (fund) συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ συμφώνησαν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας και του κρατικού fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mubadala Investment Co.

Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU) υπεγράφη από ελληνικής πλευράς από τον Αντώνη Γεωργακάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΝΕΟ, παρουσία του επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα. Αναφερόμενος στο Μνημόνιο Συμφωνίας (ΜoU), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης τόνισε, ότι η «δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας για επενδύσεις από κοινού αντιπροσωπεύει μια συναρπαστική συνεργασία για τις δύο πλευρές».

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ισχυρούς διπλωματικούς δεσμούς εδώ και δεκαετίες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια αύξηση στο διμερές εμπόριο και στις επενδύσεις μεταξύ των χωρών μας. Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας αποτελεί το πρώτο βήμα προς μια διευρυμένη συνεργασία μεταξύ της Μubadala και του ΤΑΝΕΟ, καθώς και της δημιουργίας μιας επενδυτικής πλατφόρμας που θα διευκολύνει την ανάπτυξη των εύρωστων επιχειρήσεων σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας.»