Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης επενδύει 600 εκατ. στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης επενδύει 600 εκατ. στην Ελλάδα

Η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και οι επενδύσεις της ΕΤΑΑ στη συνάντηση του προέδρου της με τον πρωθυπουργό

Έως 600 εκατομμύρια ευρώ θα επενδύσει φέτος στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη, όπως δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρός της Σούμα Τσακραμπάρτι, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν η οικονομική ανάκαμψη της χώρας και οι επενδύσεις της ΕΤΑΑ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργου, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στο στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης, ο πρωθυπουργός επεσήμανε τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της ΕΤΑΑ στη χώρα και εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η παρουσία της θα συμβάλει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο Σούμα Τσακραμπάρτι συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ εξέφρασε την πρόθεση της ΕΤΑΑ να συνεχίσει να συμβάλλει. Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου, η δραστηριότητα της τράπεζας θα επεκταθεί τόσο χρονικά έως το 2025, όσο και σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής, αλλά και με επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών.

Η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό της ΕΤΑΑ για επενδύσεις συνολικού ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΕΤΑΑ έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.