Γλίτωσε τα χειρότερα το Χρηματιστήριο με απώλειες 1,17%

Πολύ κακό ήταν το κλίμα στο Χρηματιστήριο καθ' όλη τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, με τις απώλειες να ξεπερνούν και το 3,5% και να απειλούνται ακόμα και οι 800 μονάδες, με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, όμως χάρη σε ένα ανοδικό “ράλι” λίγο πριν το τέλος της ημέρας καλύφθηκε μέρος των απωλειών.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 826,81 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,17%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 71 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα, με κέρδη συνεχίζουν για τρίτη διαδοχική ημέρα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 1,33%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,55%, ενώ τον CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,98%.

Ιδιαίτερα θετικό το κλίμα και στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, χάρη στην αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης στις ΗΠΑ το Μάιο και τη μείωση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας. Και οι τρεις δείκτες κινούνται ανοδικά σε ποσοστό άνω του 0,70%.

Αμετάβλητη παραμένει την ίδια στιγμή η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,3009, παρά την ενίσχυση που σημείωνε νωρίτερα το ευρώ.