Απ’ τα ψηλά στα χαμηλά το Χρηματιστήριο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το γενικό δείκτη να σκαρφαλώνει ως και τις 857 μονάδες, όμως στην πορεία κυριάρχησε η νευρικότητα, με αποτέλεσμα στο κλείσιμο να έχουμε αρνητικό πρόσημο, αν και προς το τέλος “μαζεύτηκαν” οι απώλειες που νωρίτερα είχαν φτάσει και το 1,86%.

Ο γενικός δεικτης έκλεισε τελικά στις 836,58 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,49%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, στα 35 εκατ. ευρώ.

Θετικό είναι αντίθετα το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς το ενδεχόμενο κρίσης ρευστότητας στην Κίνα δείχνει να απομακρύνεται, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία ενισχύθηκε περισσότερο απ' όσο προβλεπόταν. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,01%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 1,64%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 2,03%.

Αντίστοιχο το κλίμα και στη Γουολ Στριτ, καθώς η χαμηλότερη της αναμενόμενης ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας πυροδότησε τη φημολογία ότι η Fed δε θα σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών ομολόγων. Στο άνοιγμα, και οι τρεις δείκτες ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,65%.

Πτωτικά κινείται τις τελευταίες ώρες το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται πλέον στο 1,3032 (-0,34%).