Επιφυλακτική άνοδος στο Χρηματιστήριο

Περιορίστηκαν τα κέρδη προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς πολλά από τα “βαριά χαρτιά” της αγοράς δεν ακολούθησαν την ανοδική πορεία που “επέβαλε” η ανακούφιση για τις πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, καθώς η αβεβαιότητα παραμένει ακόμα για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, εν όψει και της νέας συνάντησης των πολιτικών αρχηγών αύριο Τετάρτη.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 918,03 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 1,16% (με υψηλό ημέρας στις 935,72 μονάδες, με άνοδο 3,11%), με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 55 εκατ. ευρώ.

Ανάμικτο το κλίμα την ίδια στιγμή στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,78%, ενώ τον CAC 40 στο Παρίσι και τον DAX στη Φρανκφούρτη να υποχωρούν κατά 0,31% και 0,01% αντίστοιχα.

Ανοδικά έχει ξεκινήσει παράλληλα η Γουολ Στριτ, χάρη στην αύξηση των ενάρξεων ανέγερσης κατοικιών, αν και οι επενδυτές περιμένουν τι θα βγει από τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Fed. Και οι τρεις δείκτες για την ώρα ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,15%.

Οριακά ανοδικά κινείται εν τω μεταξύ το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3384 (+0,13%).