Στη δίνη των αρνητικών εξελίξεων το Χρηματιστήριο

Σαν να μην έφτανε η επίδραση του “ναυαγίου” της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, η πολιτική κρίση που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, με το ενδεχόμενο της κυβερνητικής αστάθειας και των πρόωρων εκλογών να μη θεωρείται πλέον απίθανο, επιδείνωσε ακόμα περισσότερο το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με αποτέλεσμα και σήμερα να καταγραφούν σημαντικές απώλειες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 867,08 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,21%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 80 εκατ. ευρώ.

Πτωτικά κινούνται όμως και οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα, με τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και των κατασκευών να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 0,41%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,87%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,24%.

Αντίθετα, με κέρδη έχει ανοίξει η Γουολ Στριτ, μετά από δύο μέρες απωλειών, με τους τρεις δείκτες να ενισχύονται σε ποσοστό όχι άνω του 0,25%.

Οριακά ανοδικά κινείται την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3317 (+0,03%).