Τα αποτελέσματα φέρνουν ευφορία σε Ευρώπη και Γουολ Στριτ

Εξαιρετικό ήταν το κλίμα κατά τις σημερινές συνεδριάσεις στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώθηκαν από εταιρείες όπως η Financiere Richemont και η ARM ξεπέρασαν τις προσδοκίες των επενδυτών.

Ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.406,12 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2%, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώθηκε στις 7.658,21 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,41%, ενώ εντυπωσιακή άνοδο 3,58% σημείωσε ο CAC 40 στο Παρίσι, στις 3.783,05 μονάδες.

Παρόμοια η κατάσταση και στη Γουολ Στριτ, με τους επενδυτές να ενθουσιάζονται από τα αποτελέσματα τριμήνου εταιρειών όπως η Netflix και η Travelers, αλλά και από την αύξηση πωλήσεων νεόδμητων κατοικιών τον Μάρτιο. Και οι τρεις κύριοι δείκτες ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 1%.

Πτωτικά κινείται παράλληλα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς από τη μια πλευρά τα απογοητευτικά στοιχεία μεταποίησης και υπηρεσιών σε Γερμανία και Ευρωζώνη (δείκτες PMI) και από την άλλη πλευρά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ για ορατή την πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων, αποδυναμώνουν το ευρώ. Η ισοτιμία διαμορφώνεται οριακά πάνω από το 1,30, στο 1,3010 (-0,43%).