Ανάκαμψη για το Χρηματιστήριο κοντά στις 870 μονάδες

Στα θετικά πρόσημα επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από δύο διαδοχικές μέρες σημαντικών απωλειών, κλείνοντας με αυτόν τον τρόπο μία εβδομάδα κακή, αλλά σύντομη, καθώς αύριο Παρασκευή το Χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Η επόμενη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου είναι την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 869,19 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 2,30%, με τον τζίρο πάντως να διαμορφώνεται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, στα 52 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Με σημαντικά κέρδη αλλά περιορισμένη συναλλακτική δραστηριότητα ολοκληρώθηκε μια πολύ σύντομη  χρηματιστηριακή εβδομάδα καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την αργία της 25ης Μαρτίου, θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την 1η Απριλίου λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με ημερήσια άνοδο της τάξεως του 2,3% με αρκετούς τίτλους της μεσαίας και μεγάλης κεφαλαιοποίησης να καταγράφουν σημαντικά κέρδη μετά το ..εφιαλτικό διήμερο που ακολούθησε της απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 52εκ€. Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψαν οι τίτλοι των ΟΤΕ (+8,51%), ΜΙΓ (+7,6%), ΜΕΤΚΑ (+8,19%) και Ελλάκτωρ (+6,16%)”.

Θετικό είναι το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, χάρη στην απρόσμενη αύξηση των πωλήσεων λιανικής στη Γερμανία τον περασμένο μήνα. Ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,69%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,27% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,74%.

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται την ίδια στιγμή οι τρεις κύριοι δείκτες στη Γουολ Στριτ, σε ποσοστό όχι πάνω από 0,30%.

Παράλληλα, ανοδικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2836 (+0,44%).