Επιστροφή στα αρνητικά πρόσημα για το Χρηματιστήριο

Στα αρνητικά πρόσημα επέστρεψε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή του ανάκαμψη, με τις τράπεζες να δέχονται ισχυρές πιέσεις και τις περισσότερες μετοχές να κινούνται πτωτικά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 968,29 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,50%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται πάντως και σήμερα σε αρκετά υψηλά επίπεδα, στα 69 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Eπιστροφή σε αρνητικό έδαφος για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και απώλειες για το Γενικό Δείκτη σε ποσοστό 0,5%, με την γενικότερη εικόνα της αγοράς να βελτιώνεται σημαντικά στο call auction με σημαντικές εντολές αγορών στη μετοχή της ΕΤΕ και μικρή περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των ΕΕΕΚ και ΤΙΤΚ. Η ΕΤΕ μάλιστα κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες την ίδια ώρα που ο κλαδικός δείκτης κατέγραφε σημαντικότατη πτώση της τάξεως του 2,4% με τις Alpha Bank, Εurobank και Τράπεζα Πειραιώς να χάνουν ποσοστό 7,73%, 6,47% και 6,57% αντίστοιχα. Θετικό ήταν το κλείσιμο για τους τίτλους των ΟΤΕ και ΕΕΕΚ με κέρδη της τάξεως του 0,69% και 0,65%. Η καθαρή αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 69εκ€”.

Σε θετικό έδαφος κινούνται, αντιθέτως, οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, εν όψει και της διήμερης Συνόδου Κορυφής που αρχίζει σήμερα. Κέρδη 0,41% καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο, στο +0,77% κινείται ο DAX στη Φρανκφούρτη, ενώ άνοδο 0,57% σημειώνει ο CAC 40 στο Παρίσι.

Θετικό το κλίμα και στη Γουολ Στριτ, χάρη στα στοιχεία για τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, που ήταν καλύτερα του αναμενομένου. Και οι τρεις κύριοι δείκτες ενισχύονται σε ποσοστό άνω του 0,25%.

Οριακή ενίσχυση καταγράφει την ίδια στιγμή το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2971 (+0,08%).