Νέες απώλειες για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Με μικρές απώλειες έκλεισε για μία ακόμα μέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς επέμειναν και σήμερα οι ασφυκτικές πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές του οποίου κινούνται στο χαμηλότερο σημείο εδώ και χρόνια.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 963,45 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,38%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 43 εκατ. ευρώ.

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Ακόμη μια αρνητική και ιδιαιτέρως υποτονική συνεδρίαση η σημερινή με το Γενικό Δείκτη να χάνει ποσοστό 0,38% παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά βρέθηκε αρκετές φορές σε θετικό έδαφος και τον τραπεζικό κλάδο για μια ακόμη ημέρα να δέχεται πιέσεις και να κλείνει στα «κόκκινα» με απώλειες της τάξεως του 2,71%. Eurobank και Εθνική Τράπεζα σημείωσαν τη χειρότερη επίδοση με απώλειες της τάξεως του 12,74% και 5,36% αντίστοιχα ενώ η Alpha Bank σημείωσε εντυπωσιακό rebound και κατάφερε να κλείσει με κέρδη της τάξεως του 2,17%. Χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων δεικτοβαρών τίτλων με την καθαρή αξία των συναλλαγών να παρουσιάζει μικρή αύξηση και να διαμορφώνεται στα 43εκ€. Στα διεθνή, μια ακόμη θετική ημέρα για ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές με το δείκτη Dow Jones μάλιστα να διευρύνει το ιστορικό του ρεκόρ”.

Πράγματι, σε επίπεδα-ρεκόρ κινείται ο Dow Jones, διευρύνοντας το ιστορικό υψηλό του στις 14.299 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,32%, ενώ ελαφρώς ανοδικά κινούνται και ο S&P 500 (+0,22%), καθώς και ο NASDAQ (+0,03%).

Στο “πράσινο” βρίσκονται και τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,25%, τον DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,89% και τον CAC 40 κατά 0,02%.

Κάτω από το 1,30 “γύρισε” παράλληλα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου, που διαμορφώνεται στο 1,2997 (-0,42%).