“Γύρισε” σε θετικό έδαφος η Γουολ Στριτ

Οι φήμες πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια πολιτική, παρά τις αυτόματες περικοπές που τέθηκαν σε ισχύ, καθησύχασαν τους επενδυτές, που έδειχναν ανήσυχοι για τις πιθανές επιπτώσεις των αυτόματων περικοπών στην αμερικανική οικονομία, και βοήθησαν τους δείκτες της Γουολ Στριτ να “γυρίσουν” σε θετικό έδαφος.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Με το δεξί ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Wall Street (Dow +0,21%) παρά το αδιέξοδο στο θέμα του δημοσιονομικού προβλήματος των ΗΠΑ που είχε ως αποτέλεσμα την αυτόματη περικοπή δαπανών στον προυπολογισμό. Νωρίτερα, η αγορά βρισκόταν σε πτωτική τροχιά εξαιτίας των σοβαρών απωλειών του χρηματιστηρίου της Κίνας μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να δρομολογήσει νέα μέτρα για την απομόχλευση της αγοράς ακινήτων.
Αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας για μια ακόμα φορά η μετοχή της Apple (-2,50%) με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να μετράει πλέον απώλειες 40% από τα ιστορικά υψηλά προ 5 μηνών."

Πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να πέφτει κάτω από τα 90 δολάρια και να διαμορφώνεται στα 89,97 δολάρια ανά βαρέλι (-0,78%) και το μπρεντ να κλείνει μόλις πάνω από τα 110 δολάρια, στα 110,04 δολάρια ανά βαρέλι (-0,34%). Οριακά πτωτικά κινήθηκε και ο χρυσός, που διαμορφώθηκε στα 1.571,60 δολάρια ανά ουγγιά (-0,04%).

Οριακά πτωτικά κινείται και το ευρώ έναντι του δολαρίου, επανακτώντας τις μεγαλύτερες απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3018 (-0,03%).